Politierechtbank Leuven
- Gerechtsgebouw, Ferdinand Smoldersplein 5 - 3000 Leuven
- 016/21.41.11
- 016/21.46.88
- BE56 6792 0090 5588
Openingsuren
Lokaal nieuws
-
22jan
-
01dec
-
01okt
Het College van de hoven en de rechtbanken heeft, met het oog op de vervanging van de MFP’s (multifunctionele printers) begin 2020, de beslissing genomen om geen faxfunctie meer te voorzien op de nieuwe MFP’s voor burgerlijke rechtbanken. Het is op dat moment de bedoeling om alle MFP’s ouder dan 8 jaar te vervangen.
Dat betekent dat onze entiteiten (waaronder de politierechtbank Leuven) geen faxen meer zullen kunnen ontvangen en versturen vanaf 1/1/2020.
De griffie van de politierechtbank Leuven beschikt als alternatief over een functionele mailbox: griffiepolitierechtbankLeuven@just.fgov.be
Deze mailbox wordt centraal beheerd (gelezen – intern verdeeld – beantwoord). Het is dus zeker niet de bedoeling om individuele mails te versturen naar individuele griffiers en/of medewerkers. Bij ziekte, afwezigheid, uitdiensttreding zal dit er dan voor zorgen dat de toegestuurde individuele mail niet zal kunnen behandeld worden.
De mailtechnologie zorgt er ook voor dat een verzend-, ontvangst- en leesbevestiging kan bekomen worden.
Dus eigenlijk kan er op alle vlakken een valabel en vooral moderner alternatief geboden worden.
lees meer lees minderSAFETY TUNES - INTERNATIONAAL PROJECT OVER VERKEERSVEILIGHEID VOOR JONGEREN: KIJK ONDER "OVER DE RECHTBANK" ONDERAAN DEZE PAGINA
lees meer lees minderOver de rechtbank
Gerechtsgebouw Leuven
Nog steeds gebeuren er té veel ongevallen in het verkeer. Een groot deel van de slachtoffers en veroorzakers zijn jongeren. Bij jongens tussen 15 en 24 jaar is het verkeer zelfs de grootste doodsoorzaak.
SAFETY TUNES is een vakoverschrijdend project rond verkeersveiligheid voor jongeren tussen 15 en 24 jaar.
Leerlingengroepen uit België, Polen, Hongarije, Nederland, Spanje, Slovenië, Tsjechië en Oostenrijk gaan de uitdaging aan om hun leeftijdsgenoten te overtuigen van het belang van veilig gedrag in het verkeer. Met een zelfgemaakt creatief product als basis lanceren ze een eigen campagne voor hun ‘peers’.
Safety Tunes loopt 2 jaar. Elk jaar kunnen 10 leerlingengroepen deelnemen. Op het einde van dit schooljaar kiest een professionele jury 2 creaties en campagnes uit die naar Polen mogen. De winnende leerlingengroepen mogen hun campagne dan in 2017 gaan verdedigen in de Europese Safety Tunes wedstrijd in Warschau (Polen). De jury in België bestaat uit Mobiel 21 en peter en meter van het project Kürt Rogiers en Kathleen Stinckens, politierechter in Leuven.
De editie van vorig jaar leverde al mooie resultaten op. Na een eerste preselectie mochten 7 scholen en 9 leeftijdsgroepen deelnemen. De projecten die werden ingediend gingen van verkeerskapsels over een zelfgeschreven rapnummer rond drinken en rijden naar graffiti-muren tot een logo tegen het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden. Bekijk hier de knappe resultaten: https://www.facebook.com/safetytunesbe (link is external)
Door het meterschap te aanvaarden, wensen wij als politierechtbank te benadrukken dat wij naast het sanctioneren wanneer het mis loopt, minstens evenveel belang hechten aan het sensibiliseren van (jonge) weggebruikers.
Kathleen Stinckens
Alle contactgegevens
Localisatie
Politierechtbank Leuven
-
Gerechtsgebouw, Ferdinand Smoldersplein 5
3000 Leuven - 016/21.41.11
-
016/21.46.88
- BE56 6792 0090 5588
Griffies
Griffie Politierechtbank
Politierechtbank Leuven
- Gerechtsgebouw, Ferdinand Smoldersplein 5 - 3000 Leuven
- 016/21.41.11
- 016/21.46.88
- BE56 6792 0090 5588
Coronamaatregelen
Het volledige korps van de rechters, griffiers en medewerkers van de vredegerechten en politierechtbank van het gerechtelijk arrondissement Leuven, stelt alles in het werk om de dienstverlening van de vredegerechten en de politierechtbank te kunnen garanderen.
Om de dienstverlening in de meest optimale omstandigheden te laten verlopen, werden er een reeks maatregelen uitgewerkt, aangepast aan de mogelijkheden per entiteit.
Gelieve de maatregelen in acht te nemen en de instructies goed op te volgen!
Veiligheidsmaatregelen voor het bijwonen van de zittingen:
- eenieder vanaf de leeftijd van 12 jaar is verplicht om de mond en de neus te bedekken met een masker of elk ander alternatief in stof (dragen van een mondmasker)
- houdt steeds minimum 1,50 meter afstand
- er geldt een beperkte toegang tot het gebouw (enkel partijen en hun vertegenwoordigers (advocaten of gevolmachtigden) mogen het gebouw betreden)
- volg het aangegeven circulatieplan
- beperk de tijd uw aanwezigheid (biedt u aan tegen de begintijd van uw zaak en verlaat het gebouw onmiddellijk nadat uw zaak is afgehandeld)
Veiligheidsmaatregelen voor het betreden van de griffie:
- eenieder vanaf de leeftijd van 12 jaar is verplicht om de mond en de neus te bedekken met een masker of elk ander alternatief in stof (dragen van een mondmasker)
- houdt steeds minimum 1,50 meter afstand
- er geldt een beperkte toegang (er worden maximum 2 personen toegelaten aan de balie)
Maatregelen betreffende de dienstverlening van de griffie:
- u kan de griffie bij voorkeur per mail en telefonisch bereiken (de contactgegevens kan u terugvinden op de lokale site)
- stukken worden in de brievenbus of indien deze te klein is in een “tijdelijk noodpostpunt" (dit is een kartonnen doos die regelmatig wordt geledigd) aan de deur van de griffie gedeponeerd
- u kan de griffie met maximum 2 personen betreden (wacht geduldig uw beurt af)
Alvorens de neerlegging van inleidende procedurestukken kan behandeld worden, dient een bedrag van € 20, zijnde de bijdrage aan het fonds voor juridische tweedelijnsbijstand, betaald te worden. Dit kan bij voorkeur op de rekening van de griffie (BE56 6792 0090 5588).
Dank voor het begrip.